כדוריות דם אדומות גבוהות מהממוצע

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/11/2018 | 17:57 | מאת: עמנואל

שלום, אני חיילת ולאחרונה התחלתי לעשות ספירת דם ועוד בדיקות באופן חודשי (כתנאי לקבלת רואקוטן), והרופא עור ורופא יחידה טוענים שהכדוריות דם האדומות שלי גבוהות ושלחו אותי מס רב של פעמים לחזור על הבדיקה אך זה עדיין יוצא לא תקין ובכל פעם שאני מנסה לקבל תשובה ממה זה יכול לנבוע הם רק אומרים לחזור על הבדיקה שוב ואז נראה, ואני לא מצליחה לקבל תשובה קונקרטית האם זה מסוכן ? וממה זה יכול לנבוע? צירפתי קובץ של הספירת דם אשמח לקבל תשובה מה הסיבה שזה קורה והאם זה מסוכן תודה רבה רבה מראש !!!!!

לא ניתן לראות קבצים. חשוב לי לדעת את רמת ההמוגלובין וההמטוקריט כדי לענות על השאלה.

11/11/2018 | 17:39 | מאת: עמנואל

היי ההמוגלובין : 16.07 וההמוטוקריט: 48.19 תודה רבה !!

מדובר בערכים מעט גבוהים. במידה וחוזרים על עצמם (המטורקריט מעל 48) יש לפנות לבירור המטולוגי כדי לברר את הסיבה. לציין כי הסיבה השכיחה היא עישון אך יש לשלול מחלה המטולוגית ראשונית.

מנהל פורום המטולוגיה