שאלה לגבי פענוח קרישיות יתר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/10/2018 | 20:37 | מאת: גל

שלום, ביצעתי בדיקות קרישיות וכל התוצאות היו בטווח התקין (homocystein, fibrinogen, pptt, rvvt, INT ועוד). פרט לשני דברים: בבדיקת AB2 glycoprotein התוצאה עבור IGg הייתה חיובית (15.7). IGm שלילי. כמו כן PT-sec קצת גבולי 13.7. הטווח משתנה בין קופות החולים. האם ניתן להסיק שאין בעיית קרישיות או שיש לעשות המשך בירור לנוגדנים? תודה

17/10/2018 | 10:14 | מאת: גל

בבדיקה חוזרת כעבור מספר שנים כל התוצאות כולל glycoprotein Igg יצאו תקינות. האם ניתן להתייחס לזה כתקין או מספר שנים זה מרווח לא רלוונטי?

על פניו זה נראה תקין אך קשה לדעת בוודאות בלי לראות את כל התשובות.

מנהל פורום המטולוגיה