שאלה בנושא אולטראסאונד בטן

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/10/2018 | 18:28 | מאת: שאלה

שלום רופאה יקרה אני בת 44 משנת 2012 ידוע לי על טחול מוגדל בגודל 14.7 ס״מ ,ואני במעקב כול שנה אצל המטולוג מומחה ומבצעת בדיקות דם פעם בשנה כימיה מלאה,שקיעה,וספירת דם והבדיקות דם תקינות.לאחרונה באולטראסונד שעשיתי ראו שהטחול גדל ל 15.4 סמ ואני נלחצתי מאוד והלכתי לעשות אולטראסאונד פרטי במקום אחר לצורך השוואה ושם הרופאה שעשתה לי את האולטרסאונד מצאה שהטחול בעצם לא מוגדל אלא ארוך במבנה שלו ,האם יכול להיות כזה דבר?האם שמעת על משהו שאחול בגודל של 15.4 פשוט ארוך ולא מוגדל?אודה לתשובתך אני מאוד לחוצה וחרדה בגלל הטחול ודואגת מאוד

טחול שאורכו מעל 13 סײמ נחשב מוגדל. אין הבדל דרמטי בין טחול באורך 14 סײמ ל15 סײמ.

מנהל פורום המטולוגיה