גלולות ITP - האם ניתן לקחת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/09/2018 | 21:32 | מאת: Prince

שלום דוקטור אודית וחג שמח, רציתי לשאול שאלה לגבי חברה שלי. היא חולה במחלת ITP והיא כרונית. רציתי להתייעץ איתך האם ניתן לקחת גלולות למניעת הריון כאשר המחלה נמצאת ברקע. יש לציין שהיא עושה כל כמה זמן בדיקות דם וכעת הכל תקין ורמת טסיות הדם תקינות. נשמח לקבל תשובה כי זה נושא שמאוד מטריד אותנו ומקשה בקיום יחסי מין תקינים. תודה רבה לך דוקטור.

ITP אינה מהווה סיבה לא לקחת גלולות. אך יש לוודא שאין ברקע מחלה הכרוכה בקרישיות יתר כמו לופוס וAPLA.

מנהל פורום המטולוגיה