תוצאת בדיקת D-DIMER לשלילת תסחיף ריאה.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/09/2018 | 19:19 | מאת: יניב

שלום רב, בן 50, בריא, נשא לפקטור 2 מצד אחד של ההורים. שבועיים לאחר חזרה מטיסה של 4 שעות, יש לי קשיי נשימה , מכיוון שלאבי היה תסחיף ריאה,ביצעתי בדיקת D-DIMER , התוצאה: D-DIMER (FEU) 0 - 500 : 169 להבנתי התוצאה תקינה, האם בהכרח שולל תסחיף ריאה ? וכן , האם נשאות פקטור 2 מצד אחד פחות "נוראית" אם משתי הצדדים או שאין קשר ? תודה.

תסחיף ריאתי הוא אירוע חריף הקורה באופן פתאומי ןמתבטא בקוצר נשימה, כאבים בחזה ועוד... יש טעם לבצע DDIMER רק בהקשר זה.

מנהל פורום המטולוגיה