itp ותפקוד טסיות ירוד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/09/2018 | 07:52 | מאת: אילנית אקוס

בתי בת ה19.5, חולה בitp כרוני. הערכים שלה הם בדרך כלל סביב ה50,000, אבל לעתים גם פחות (27,000). כיוון שהיא סובלת כל הזמן מהמטומות היא נשלחה לבדיקת תפקוד טסיות שהראתה שתפקוד הטסיות שלה ירוד (8% עם אפינפרין). לאחרונה, החמירו לה הדימומים במחזור וגם מהחניכיים ופעם אחת היה לה דימום מהאף. שאלתי: האם הסיבה לדימומים הללו, יכולה להיות תפקוד הטסיות הירוד, למרות שהטסיות לא מאוד נמוכות? תודה

בדיקת תפקודי טסיות מושפעת מערכי הטסיות ולכן התוצאה אינה בהכרח אמינה. יש לוודא מה היו ערכי הטסיות בעת לקיחת הבדיקה.

10/09/2018 | 10:55 | מאת: אילנית אקוס

בעת בדיקת תפקוד הטסיות, מספר הטסיות היה 54,000 ובכל זאת הבדיקה הראתה שתפקוד הטסיות ירוד. שאלתי: האם להיות רגועה שהדימומים יכולים להיות בגלל תפקוד הטסיות הירוד או שכדאי להמשיך ולבדוק את הסיבה?

קרוב לוודאי שבדיקה לא אמינה בערך טסיות זה. לגבי השאלה האם יש לחפש סיבות נוספות-ירידה בטסיות בפני עצמה יכולה להסביר נטייה מסויימת לדימום ובמידה ואין דימומים דרמטיים קרוב לוודאי ניתן להסתפק בכך. בכל מקרה כדאי להיוועץ בהמטולוג המטפל שמכיר את המקרה לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה