טיול במזרח- קרישיות יתר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/08/2018 | 18:22 | מאת: דנה

שלום, אני בת 23, ולפני כשנה גיליתי שיש לי בעיית קרישיות דם - Prothrombin G20210A, לאחר בדיקת דם שביקשתי לעשות אצל רופא. (אבי נפטר כשהייתי צעירה מתסחיף בריאה לאחר ניתוח). אני טסה לטיול בן חודש וחצי במזרח, שכולל טרקים (חלקם בגובה) ופעילות אתגרית לא מורכבת מידי כמו סנפלינג מפלים. אני יודעת שעליי ליטול כדורים מדללי דם לפני הטיסות הארוכות, ויש לי תור להמטולוג שלי בעוד שבוע, אך אני מאוד במתח לדעת האם לעשות טרקים בגובה זה בעייתי, ובנוסף האם יש פעילות אתגרית שלא מומלץ שאעשה. מלבד זה, אני בן אדם בריא. תודה רבה, דנה.

סיכון מוגבר לקרישיות קיים במצבים של חוסר ניידות דוגמאות טיסה ולא בפעילות.

מנהל פורום המטולוגיה