פריחה של כלי דם שטחיים בגפיים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/08/2018 | 23:18 | מאת: דליה

שלום, מזה כמה שבועות/חודשיים וחצי, אני סובלת מפריחה אדומה ברגליים. הפריחה נראית כנקודות נקודות, כתם עגול ולעיתים עם מרכז כתם נקי מפריחה, והיא אינה ״מחיקה״. רופא עור טוען שמדובר בדלקת של כלי הדם הקטנים/שטחיים, רופאת המשפחה הגדירה זאת כפורפורה. אין גרד/גירוי או תחושה מיוחדת. מה יכולה להיות הסיבה ומה הטיפול?

מהזוית המטולוגית יש לוודא שאין מדובר בנטייה לדימום על פי בדיקות דם, יש לשים לב למספר הטסיות ותפקודי הקרישה.

מנהל פורום המטולוגיה