ספירת דם - תרומבוציפניה בירידה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/06/2018 | 09:41 | מאת: אפרת

שלום רב, בעלי בן 43 בריא בדרך כלל. בספירות דם של שנה אחרונה יש תרומבוציטים נמוכים מהנורמה ונראית מגמת ירידה.148 לפני שנה וחצי, 137 בדיוק לפני שנה ו- 129 בבדיקה שנעשתה לפני שבוע. ערגי MPV גבוהים מהנורמה- 14ץ9 לפני שנה וחצי, 15 לפני שנה ו-15.7 בבדיקה שנעשתה לפני שבוע. מספר ה-RBC בשנה האחרונה על הגבול התחתון של הנורמה- 4.78. MCHC בבדיקה אחרונה מתחת לנורמה 31.4 ו-MCV מעל הנורמה 98.6. האם ערכים אלו (ןבעיקר כמות הטסיות ונפחן) מעידים על בעיה כלשהי במח העצם? האם יש צורך בבירור המטולוגי בשלב זה או שאפשר להסתפק במעקב אצל רופאת המשפחה? אודה לתשובתך.

27/06/2018 | 09:46 | מאת: אפרת

המספרים התהפכו: ערכי MPV גבוהים מהנורמה-14.9 לפני שנה וחצי, 15 לפני שנה ו-15.7 בבדיקה שנעשתה לפני שבוע.

מדובר בירידה קלה בטסיות שאינה מסוכנת. לרב יש צורך במעקב בלבד ולפנות לבירור המטולוגי אם הטסיות פחות מ-100 או כשמופיעה בעיה אחרת כמו אנמיה או ירידה בכדוריות האדומות.

מנהל פורום המטולוגיה