Apla מעבדתית וטיסות ארוכות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/06/2018 | 13:16 | מאת: ליאת פיל

אני בת 38. גילו לי אפלה מעבדתית בגיל 17 ללא אירועים. עברתי שלושה הריונות בסיכון גבוה (גם בגלל צוואר קצר) בהם טופלתי באספירין וקלקסן ולמעט ההריון לא מקבלת טיפול קבוע. אני מיועדת לטוס טיסה של 12שעות. היית ממליצה על קלקסן ? אציין שאת בכורתי ילדתי בשבוע 26 בגלל תפר צווארי. יכול להיות שזה נחשב "אירוע" של אפלה ? תודה על המענה !

קשה לענות למקרה ספציפי בלי להכירו לעומק. באופן עקרוני במקרים של קרישיות יתר וטיסות ארוכות ניתן להפחית את הסיכון לקרישי דם על ידי הזרקת קלקסן לפני הטיסה. דרך נוספת היא שימוש בגרביים אלסטיות וניידות בזמן הטיסה.

מנהל פורום המטולוגיה