תשובה לשאלה לגבי טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/06/2018 | 11:51 | מאת: אנונימי

תודה רבה לך על המענה המהיר.אני נמצאת כבר 6 שנים במעקב אצל המטולוגית בבית חולים ,אני מגיעה אליה למעקב פעם בשנה עם אולטראסאונד מעודכן ובדיקות דם מקיפות,גודל הטחול אינו משתנה לאורך כול השנים והבדיקות דם תקינות.האם זה נחשב בעינייך תקין ?הגיוני שהטחול מוגדל ללא סיבה?אני ממש בחרדות מכך.

לטחול מוגדל יכולות להיות סיבות שונות- מחלה זיהומית, מחלה דלקתית, מחלת כבד, מחלה המטולוגית ועוד... במקרים רבים לא מוצאים סיבה. כאשר המצב יציב ובדיקות דם תקינות- היכוי למחלה "מסוכנת" נמוך.

מנהל פורום המטולוגיה