ממצא בטחול שהתגלה באופן אקראי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/06/2018 | 19:08 | מאת: זואי

שלום, בת 49 בריאה בד"כ, ידוע פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט לאחר הפלות חוזרות. לאחרונה לחץ דם יחסית גבוה (90 על 150) הותחל טיפול באמלודיפין. פניתי לאולטראסאונד כמעקב אחר כליה שמאל לא מתפקדת לאחר מיפוי כליות. התוצאות הצביעו על ממצא בטחול מעבר למה שידוע על הכליות. להלן התוצאות כלשונן: "כליה ימין באורך כ - 7.12 ס"מ . כליה שמאל באורך כ - 6.9 ס"מ . הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים מימין . משמאל הודגם הידרונפרוס ניכר והרחבה של הגביעים, האגן בעובי כ - 2.5 ס"מ, השופכן הפרוקסימלי לא הודגם , ייתכן ומדובר ב OBSTRUCTION UPJ . יש לציין פרינכימה של הכליה משמאל מאוד דלה ואקוגנית . האדרנלים לא הודגמו בבירור, אין ממצא גס באזור האדרנלים . שלפוחית השתן בקיבולת טובה, בנפח כ - 222 סמ"ק, עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה . לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן . הופק סילון שתן מימין בלבד . רחם בגודל תקין, הטרוגני, ייתכן שרירני . ממצא לוואי : טחול בגבול העליון של הנורמה, אורכו כ - 0.12 ס"מ . באספקט עליון של הטחול הודגם ממצא היפואוקגני בגודל כ - *5.2 3.2 ס"מ, מרקמו בלתי אחיד, אווסקולרי , טיבו אינו ברור " לציין כי יום קודם עשיתי אולטראסאונד בטן במסגרת בדיקות סקר רפואיות במקום העבודה, במכון מור, ושם ראו טחול בגודל 11.8 ס"מ, ושום דבר מעבר לכך. במאי שנה שעברה גם נמדד טחול 12 ס"מ. הם רק כותבים שזה בגבול העליון של הנורמה אך כלום חוץ מזה. לציין כי כל בדיקות הדם שביצעתי תקינות (ספירה, כימיה, אנזימי כבד, שומנים בדם וכ) מלבד הלימפוציטים שקצת נמוכים אצלי (באחוזים 14 כשהמינימום הוא 22 ובערך מוחלט 0.89 כשהמינימום הוא 1.0) אני פוחדת ברמות. האם זה נשמע כמו סרטן? גידול כלשהו? האם יש קשר בין מה שרואים בטחול לכליות? מה עושים???? אנא תשובתך.

11/06/2018 | 19:10 | מאת: זואי

סליחה המספרים התהפכו. גודל הממצא בטחול הוא שתיים וחצי על שתיים נקודה שלוש. וגודלו של הטחול היה 12 סמ תודה

לא ברור מה משמעות הממצא בטחול. ממליצה לפנות לרופא המטפל ולשקול הדמיה נוספת כמו CT. מבחינה המטולוגית כדאי להשלים בדיקות דם ולוודא שספירת הדם והLDH תקינים.

11/06/2018 | 21:57 | מאת: זואי

שלום ותודה על התשובה המהירה. LDH 331, CRP 3.41. טסיות דם 300. כדוריות אדומות 4.29 המוגלובין 12.9 כדוריות לבנות 4.7. מה יכולה להיות תיאורתית המשמעות? מהן האפשרויות? תודה

הבדיקות תקינות.

מנהל פורום המטולוגיה