תוצאות בדיקה jak2mu

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/05/2018 | 02:38 | מאת: יוסי

שלום דוקטור, הגיעה אליי תוצאת בדיקה jak2 , הם כתבו בתוצאה "יש חשד למוטציה, תחזור על הבדיקה עוד מס חודשים", ההמטולוג שאני מטופל אצלו גם לא הבין ככ את המשמעות של זה וביקש שאחזור עכשיו על הבדיקה. אשמח לדעת אם אי פעם נתקלת בתשובה כזו, ומה זה אומר, אם ראו את המוטציה או שלא ראו. תודה מראש

לעיתים רואים את המוטציה ב"כמות קטנה" ואז מדובר בממצא גבולי ויש לחזור על בדיקה- הזמן בדרך כלל לא משנה. מנסיון שלי כדאי לחזור על הבדיקה במעבדה שונה- לדוגמא אם בוצעה בקופת חולים, לחזור על בדיקה בבית חולים.

05/06/2018 | 16:36 | מאת: יוסי

זאת אומרת שבעצם הממצא יצא חיובי?

מנהל פורום המטולוגיה