קרישיות יתר והקשר לplt בספירות הדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/04/2018 | 19:53 | מאת: לירון

האם קרישיות יתר מולדת או נרכשת או מחלות אוטואימונית לופוס אנטיגולנט או מחלות אוטואימונית אחרות יכולות לגרום לטסיות גבוהות תגובתיות עד 600 או לכדוריות דם לבנות בגבול עד 11000 וניטרופילים בנורמה אך על הגבול. קראתי שדווקא קרישיות ומחלות אוטואימוניות מורידות את הספירות . האם יש קשר בין קרישיות יתר למספר הטסיות שמח העצם מייצר . האם יש מצבים שמח העצם מייצר עודף טסיות אך אין לו שום מחלה המוטולגיות או מחלה דלקתית אחרת פשוט ככה הגוף שלו מייצר ככה ולא מהווה שום מחלה מסוכנת אלא רק סכנה לקרישיות.

מחלות דלקתיות כמו זאבת יכולות לגרום גם לעליה וגם לירידה בספירת הדם. יש מחלות המטולוגיות כמו פולצטמיה או טרומבוציטוזיס המתבטאות ביצור יתר של תאים במח העצם ויכולות לגרום לנטיה לקרישים. לרב לעתיה בטסיות יש סיבה ויש לברר אותה.

מנהל פורום המטולוגיה