waldenstrom macroglobulinemia

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/04/2018 | 18:21 | מאת: סיגלית

בעלי בן 70, לפני כשנה, לאחר בדיקות דם, לשד עצמות וכו' אובחן כחולה בנ"ל. לא הובחנו ב CT בלוטות לימפה מוגדלות וכן אין גידול של הכבד והטחול. הוא גם לא חש בשום תופעות מיוחדות, לא כאבי ראש, לא ירידה במשקל ולא כל יתר הדברים שנשאלים ע"י הרופאה.מרגיש טוב ומתפקד רגיל. הוא במעקב אחת לשלושה חודשים ועובר בדיקות דם. הבעיה שהערכים של הבדיקות כל הזמן עולים ואני תוהה כמה זמן יעבור עד שיחוש במשהו. למשל IGM הנורמה 40-230, התוצאה אצלו היא 4800 כשלפני כשנה היה 3000, כמו כן B2 MICROGLOBULIN הנורמה 604-2454 התוצאה אצלו 2928 כשלפני כשנה היה 2115. לאור התוצאות הנ"ל ולאור הדאגה הגדולה שלי מה ניתן להסיק לגבי המשך המחלה, הטיפול בה ובכלל אשמח לכל מידע כולל המלצה למומחה בנושאץ תודה

Waldenstrom macroglobulinemia היא מחלה המטולוגית בה תאים גידוליים מפרישים חלבון חד שבטי מסוג IgM . המחלה יכולה להיות שקטה שנים רבות או להיות סימפטומטית- כאשר יכולים להיות ביטויים רבים, לדוגמא: ירידה בהמולגובין, צמיגות יתר של הדם, פגיעה נוירולוגית בעצבים של כפות ידיים ורגליים ועוד. כל עוד המחלה שקטה אין צורך בטיפול. במידה ויש סימפטומים- מומלץ לטפל.

12/04/2018 | 18:02 | מאת: סיגלית

תודה על תשובתך, אני קראתי על כך באינטרנט, פשוט רציתי התיחסות לאור עליית הערכים בבדיקות הדם במשך כשנה. במידה והמגמה תמשיך ככה מתי הוא יתחיל להרגיש בסימפטומים?

13/04/2018 | 15:50 | מאת: סיגלית

לחידוד השאלה, האם יש קורלציה בין תוצאות הבדיקות להופעת הסימפטומים, ואם כן מניסיונך לאיזה רמה עלולים להגיע תוצאות ה igm וה B2 גלובולין עד שיחוש את הסימפטומים?

מנהל פורום המטולוגיה