עזרה באבחון בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/04/2018 | 14:58 | מאת: ריבי

שלום רב, אני בת 43 (יש לי פיברומיאלגיה) מזה כמה חודשים לא מרגישה טוב. מעל חודשיים אני עם אפטות חוזרות בפה או יותר נכון הן בקושי נעלמות וכבר מתחילות חדשות. פריחה בפנים (אף, מצח ואוזניים) ופריחה בידיים וברגליים. ברגליים יש לי לעמים סימנים כחולים כמו של שטפי דם. היית אצל רופאת עור ונתנה לי בדיקות ורוזקס לפנים. ראומטלוג גם הפנה אותי לבדיקות דם ללופוס. תוצאות של חלק מבדיקות הדם הן כאלה: WBC=3.8 MCH=25.6 RDW=15.1 MONO%=12.2 NETUT.ABS=1.6 ANA-NEGATIVE SSA(RO) = <0,2 SSB (LA)=<0.2 C3=134.5 C4=23.7 B2 MICROGLOBULIN=3057 האם זה ערכים תקינים??

מדובר בבדיקות מתחומים שונים וקשה להבין את המשמעות בלי להכיר את כל התמונה. מבחינה המטולוגית יש ירידה קלה במספר התאים הלבנים מסוג נויטורפילים.

09/04/2018 | 17:11 | מאת: ריבי

ראשית תודה על תשובתך מה זה אומר ירידה נויטרופילים?? למה זה גורם?

מדובר בירידה קלה בלבד ולכן אינה מסוכנת או גורמת לסיבוכים. בירידה משמעותית במספר הנויטורפילים יכולה להיות נטיה לזיהומים.

מנהל פורום המטולוגיה