כתמים כחולים ספונטניים מביב לעיניים ושטפי דם מהאף

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/04/2018 | 19:16 | מאת: ע.ש

בעלי בן 67. בריא בדכ. בשנתיים האחרונות האף לפתע מתחיל לדמם. ללא קשר למזג אוויר או סממן חיצוני שהוא לאחר כמה פעמים עבר צריבה . נשלח לתל השומר בבדיקה נוספת אצל מומחה לא התגלתה בעייה.בו זמנית הבחנתי כי לעיתים יש לו סימנים כחולים כהים שמתחיליל בצידי העיניים סמוך לגשר האף שמתפשטים בהדרגה מתחת לעין.הצבע של הכתמים כחול כהה לא חום.להרגשתי יש קשר בין שני הדברים. האם עליו לפנות להמטולוג? יש לציין שגם אימו סבלה מהנ"ל. (נפטרה .כך שאין לי אפשרות לבדוק)

במידה ויש חשש לנטיה מוגברת לדימום מבחינה המטולוגית בשלב ראשון יש לבדוק את ספירת הדם ותפקודי קרישה וכן לוודא שאינו מקבל תרופות לדילול הדם. במידה והנטיה לדימום משמעותית ואין סיבה לכך ניתן לפנות לבירור המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה