נוגדני anti-p1 בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/01/2018 | 17:08 | מאת: מור

אני בת 31 בהריון ראשון שבוע 19. בבדיקות הדם האחרונות, לפני כשבועיים, נמצאו אצלי בבדיקת COOMBS INDIRECT נוגדנים בדם מסוג ANTI-P1 (שלפני כן לא היו קיימים). בנוסף, אני בעלת RH שלילי, ועשיתי באוגוסט האחרון זריקת ANTI D עקב הפלה. רציתי לדעת מה לעשות במצב הזה? (מבדיקה ראיתי שיש נוגדנים מסוימים אשר יכולים לעבור את השליה ולגרום למצב של אנמיה בעובר). אודה לתשובה,

הנוגדן anti P1 לא צפוי לגרום לאנמיה בעובר. למען הסר ספק רצוי להציג את הממצאים לרופא הנשים.

מנהל פורום המטולוגיה