plt נמוך מתחת לנורמה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/01/2018 | 12:34 | מאת: בוקי

בן 54 מאובחן בפיברומאלגיה מילדות עם WBC מתחת לנורמה אמרו שלא בעיה.מזה 3 שנים בדיקת דם PLT מתחת לנורמה אני חש גם שהגוף מגיב אחרת למצב של למשל לחיצה על העור יש אדמומיות מה שלא היה בעבר .מדמם יותר מהר לא בצורה קיצונית זה נקרש בסופו של דבר. רופאת משפחה שלחה אותי ל-2 בדיקות שקשורות לטסיות לא הספקתי לבצען וכעת היא לא זוכרת מה נתנה. אשמח אם תוכלי לאמר לי שם של בדיות דם שבודקות יותר מעמיק את הטסיות דם מעבר ל בדיקת דם PLT

על פי הסיפור לא ברור אם יש באמת נטיה משמעותית לדימום אך אם רוצים להעריך את תפקוד הטסיות ניתן לבצע אגרגצית של טסיות ובדיקת Ricof.

מנהל פורום המטולוגיה