בלוטות לימפה במפשעה זמן רב

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/01/2018 | 23:02 | מאת: דנית

שלום רב מזה כשנה הרגשתי בלוטות לימפה במפשעה. רופא המשפחה טען שהן מרגישות תקינות אך מכיוון שהרגשתי אותן זמן רב ביקשתי בכל זאת לפנות לכירורג. גם הכירורג טען שהן מרגישות תקינות אבל שלח אותי לבדיקת אולטרסאונד. הממצאים: במפשעה ימין בלוטות לימפה מוגדלות במבנה שמור הגדולה 22 מ"מ (יתכן שמדובר בשתי בלוטות מחוברות) ובמפשעה שמאל מספר בלוטות שהגדולה מבינהן בגודל 16 מ"מ. יש לציין שבאותו הזמן הייתי בחודש תשיעי להריון. אחרי הלידה חזרתי לכירורג שקרא את התוצאות ובדק את הבלוטות ואמר לי שהכל בסדר ולשכוח מהן. עברה מאז עוד חצי שנה ואני עדין מרגישה את הבלוטות. האם אכן עלי לשכוח מהן שכן הן לא מפריעות לי בחיי היומיום ואין לי תופעות נוספות. . או שהיית ממליצה לשוב ולהמשיך בבירור? יכול להיות שהן גדלו כתוצאה מהרפס או פטריה בנרתיק ולא חזרו מאז לגודלן או שלא יחזרו?

בלוטות קטנות במפשעה הן ממצא שכיח ולרב לא מצביע על מחלה. במידה והממצאים לא גדלים איני רואה צורך בבירור נוסף.

מנהל פורום המטולוגיה