ירידה בטרומבוציטים.מהן הסיבות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/12/2017 | 06:35 | מאת: נחמן

שלום,דוקטור!אשתי בת 55 סובלת 4 חודשים בכאבי בטן ימנית התחתונה.עדיין לא עלו על הסיבה. בדרך כלל רמת הטרומבוציטים אצלה 220-240000.בחודש אוקטובר היה 221000.בחודש נומבר 208000.ואתמול 203000.אני מבין שזה עדיין תקין,אך בכל זאת האם זה מרמז על בעיה כלשהי ביצירת טרומבוטציטים? חשוב לציין שכל הזמן הספירה שלה תקינה לחלוטין,רמת הסידן בדם,LDH,פרוטאין טוטאלי,אלבומין וגלובולין.ויטמין b12 תקין.crp עולה בחודשיים האחרונים מ0.47 ל0.94 כשהנורמה היא 5. בשנה האחרונה אישתי נכנסה לגיל מעבר ובחודשיים האחרונים שינה את האוכל לאור עליה באנזימי הכבד בעבר בשל הכבד השומני ולשמחתנו כרגע אנזימי כבד תקינים. האם לדעתך יש לעבור בירור המטולוגי כדי לא לפספס משהו? תודה רבה. נחמן.

הטרומבוציטים תקינים כך שלפי המידע שהצגת אין צורך בבירור המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה