כדוריות דם לבנות מוגברות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/10/2017 | 22:08 | מאת: ר

שלום. בן 30, שמן ובריא בדכ. מזה כשנתיים יש לי ספירה מוגברת של כדוריות לבנות (בגלל נויטרופילים). כמה ספירות של 10 ועוד ספירה 11.1 ו 11.3 לאו דווקא בסדר עולה. הרופא משפחה אמר בזצנו שזה לא חריגה משמעותית וכאשר שאר הבדיקות תקינות אז אין מה להתחיל בירור. היום עשיתי שוב ספירת דם, במעבדה אחרת, יצא לי 12.5 כאשר הנורמה בין 4.5 ל11. כל שאר הבדיקה תקינה, אין לי חום ואני מרגיש טוב מאוד. א) האם 12.5 נחשב לערך גבוה בצורה דרסטית מאוד? 72.4% נויטרופילים. ב) מה יכולות להיות הסיבות? האם זנ סתם חוסר מזל שאולי קיבלתי איזה מחלונת כל פעם לפני שעשיתי את הבדיקה? ג) האם פצעים בעור או חורים בשיניים יכולים להיות סיבה לעליה ב wbc? תודה מראש

08/10/2017 | 22:21 | מאת: ר

כאמור החריגה נובעת רק מנויטרופילים. הלויקו בכל הבדיקות היו בטווח הנורמה

נשמע שמדובר בעליה קלה בלבד בנויטרופילים. זה יכול לנבוע מסיבות שונות כמו עישון, דלקת כרונית ועוד.. במיידה ויתר הספירה תקינה-הסבירות למחלה המטולוגית נמוכה.

מנהל פורום המטולוגיה