עליה ב WBC בזמן הריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/09/2017 | 14:58 | מאת: Mommytobe

שלום. שמי שירן ואני בת 29, הריון ראשון שבוע 33 ב״ה. מהרגע שעלינו על כך שאנו בהריון התחילה עליה בכדורי הדם הלבנות שאמרו הרופאים שזה לגיטימי להריון. בדיקה לפני חודש היה 15.6 ( במיון יולדות הערכים הם שונים היה 18.משהו) שאמרו שצריך לבדוק את זה. כאשר אמרתי להם שהערכים בקופת חולים זה 15.6 אמרו שזה תקין אבל אצלם זה מראה יותר גבוה. העברתי את הטפסים להמוטולוג באסף הרופא אשר פעמיים עבר עליהם עפ״י בקשתי כדי לקבוע תור בהול- הרופאים במרפאה לא מתרשמים ולא מוכנים להזיז את התור. היום עשיתי בדיקת דם חוזרת והערך השתנה מזה כמה בדיקות של השתנה מ15.6 השתנה ל15.9. יש לציין שעברתי ועוברת כל פעם בדיקות שתן (לא רק סטיק) ואין עדות לדלקת, גם איסוף שתן יצא תקין. כאשר אני מתייעצת עם רופא נשים- הם לא מתרשמים כל עוד זה לא 17. כאשר מגיעה למיון יולדות ואצלם הערכים תמיד גבוהים אז אני מתחילה לחשוש וגם רופאת המשפחה שהפנתה אולי גם היא להמוטולוג כי זה נראה לה דיי הרבה גם אם זה בזמן הריון. מן הסתם ד״ר גוגל לא עושה עימנו חסד ומלחיץ עוד יותר. רצציתי לדעת האם מדובר בערכים נורמליים להריון? או שבאמת יש סיבה להילחץ ולא לוותר להמוטולוג ולהקדים תור( למרות שפניתי אליהם גם דרך מרפאה להריון בסיכון וגם אז אמרו שלא מתרשמים.. שלא נתבלבל ההריון חלילה לא בסיכון פשוט ניסו לעזור לי דרך המרפאה) אני מצרפת לך את הבדיקות דם שעשיתי היום. (גם שתן עשיתי היום נראה תקין) מה שכן אם נדבר על דלקת מסויימת יש כאבים בחיבורים באצבעות בעצמות ובשורש כף היד- במיון יולדות אמרו שיש תופעה של תעלה משהו בזמן הריון אבל זה ממש ממש כואב. את זה אבדוק מול אורטופד. להלן מצ״ב הבדיקה. לתשובתך אודה, שירן.

25/09/2017 | 15:04 | מאת: מסמך 2

להלן מצ״ב עוד תוצאות של בבדיקת דם שנעשתה היום

25/09/2017 | 15:04 | מאת: מסמך 3

להלן מצ״ב עוד תוצאות של בבדיקת דם שנעשתה היום

25/09/2017 | 15:05 | מאת: מסמך 4

להלן מצ״ב עוד תוצאות של בבדיקת דם שנעשתה היום

25/09/2017 | 15:06 | מאת: מסמך 5

להלן מצ״ב עוד תוצאות של בבדיקת דם שנעשתה היום

איני יכולה לצפות בקבצים. עליה קלה בתאים הלבנים יכולה להיות בהריון. קשה להתייחס למקרה הספציפי בלי לראות את כל ספירת הדם.

מנהל פורום המטולוגיה