בדיקות דם תוצאות מה לגבי SCT

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/09/2017 | 14:51 | מאת: שלומית

שלום רב במסגרת בדיקות שבצעתי נמצא SCT RATIO LAC 1.29 כשהערכים התקינים בין 0.77-1.32 חזרתי אחרי 12 שבועות והתוצאה 1.58 ונרשם LAC נמצא חיובי בבדיקת SCT . חזרתי שוב על הבדיקה אחרי 12 שבועות נוספים ושוב יצא 1.58 ונרשם "הבדיקות לנוכחות LAC בוצעו במיהול 1:1 עם פלסמה תקינה ,אין עדות לנוכחות LAC בבדיקות RVVT וSCT, לאישור נוכחות יש לחזור שוב מה זה אומר , שאר הבדיקות תקינות בנוסף מה זה בדיקת ANA IFA. תודה רבה.

מדובר בתוצאה גבולית בבדיקת לופוס אנטיקואגולנט הקשורה ליתר קרישיות. כדי להבין מה המשמעות והאם יש צורך בטיפול יש להכיר את היסטוריה של המטופל ואת יתר בדיקות הדם כך שרצוי לפנות לבדיקה מסודרת אצל המטולוג.

19/09/2017 | 21:05 | מאת: שלומית

תודה על התשובה,מה זה לופוס אנטיקואגולנט, האם קשור למחלת הלופוס. תודה וחג שמח.

מנהל פורום המטולוגיה