מוטציה הומוזיגוטית לפקטור 2

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/09/2017 | 21:53 | מאת: שאלה

שלום רב ד"ר, קיבלתי תוצאת בדיקה חיובית למוטציה הומוזיגוטית בגן לפרותרומבין (היפרקואגולציה). סבר הפנים החמור של הרופאה לא הניח את דעתי ורציתי לשאול מה הסיכונים, במידה ואני נשמעת לכל ההוראות? מתי יש צורך במדללים? עברתי הריון תקין לגמרי ומאוחר יותר הפלה. ביצעתי אתמול את כל יתר הבדיקות הגנטיות ליתר קרישיות. מה ההנחיות אם אני ל

14/09/2017 | 21:56 | מאת: שאלה

המשך - אני בת 33, ללא עודף משקל אך אינני פעילה גופנית ולא מרבה בירקות ירוקים. האם עליי להיזהר מדיאטה שתכיל יותר ויטמין k? האם אין הגבלת קפאין ותרופות מכווצות כלי דם? אינני נוטלת כלום ואין לי מיגרנות. תודה רבה לך.

המשמעות היא שיש נטיה תורשתית לקרישי דם. מבחינה טיפולית במידה ואין היסטוריה של קרישי דם קרוב לוודאי שתצטרכי טיפול מונע קרישים רק בתקופת הריון.

אין השפעה על תזונה אך קרוב לוודאי שיש להמנע מתרופות המכילות אסטרוגן כמו גלולות.

20/09/2017 | 10:42 | מאת: שאלה

תודה רבה לך על התשובה. לאבי היה MI (ואחריו פרפור עליות ומקבל מדללים). לא נחשב אירוע קרישיות נכון? בהמשך בירור שאר הפקטורים בטווח אך פקטור 8 מעט גבוה 123. יחס Lac 1.43 משמעותי? לחזור על הבדיקה עוד 3 חודשים? אני רוצה להיכנס להריון בקרוב ולא מעוניינת להמתין ככ הרבה זמן לתשובה.. דעתך..? והאם יש קשר בין המוטציה ללופוס? תודה רבה

מנהל פורום המטולוגיה