שתי שאלות בבקשה, ,,,,

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/08/2017 | 19:12 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, יש לי שתי שאלות - 1. יש לי מספר טסיות נמוך ודימום מוגבר במחזור. האם זה קשור אחד לשני? האם גלולות למניעת הריון עוזרות לכך או מחמירות את ירידת הטסיות? מה עושים במקרה כזה? 2. האם בד"כ שהטסיות נמוכות גם הכדוריות הלבנות נמוכות או שאין קשר ? תודה רבה מראש

כאשר הטסיות מאד נמוכות (פחות מ30) יכול להיות דימום מוגבר במחזור. גלולות עוזרות בהפחתת דימום אך אינן משפיעות על ספירת הדם כולל הטסיות. במקרים מסויימים יכולה להיות ירידה בתאים הלבנים במקביל לירידה בטסיות- זה תלוי בסיבה לתהליך. יש מחלות הגרומות לירידה בטסיות בלבד ויש שגורמות לירידה במקביל של מספר שורות דם.

מנהל פורום המטולוגיה