בדיקת Ddimer גבוה !!!

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/01/2017 | 18:16 | מאת: אמונה

אני בת 25 (עם עודף שומן) בבדיקות דם שעשיתי מחודש אפריל, ראו שיש עליה ב-Ddimer (בתחילה 187, אחרי כמה חודשים 380, בתחילת השבוע עשיתי היה 589 ויום למחרת עשו לי שוב במיון יצא 690. עשיתי דופלר על הרגל שכואבת לי וקצת נפוחה ולא נמצא קריש. אם כך מדוע קיימת עליה בבדיקה??? אני נורא מוטרדתת.רק שזה יעלה למספר גבוה יראו שיש קריש?? האם הדופלר מראה ב-100%?? מה עלי לעשות????? יש עוד בדיקות שכדאי לעשות.מודאגת מאד!!

בדיקת די-דימר אינה בדיקה ספציפית והיא אינה מעידה בהכרח על נוכחות קריש. כדי לדעת אם יש קריש בורידי הרגליים הבדיקה המתאימה היא אולטרא סאונד. במידה ויש חשד לקריש בריאות הבדיקה המקובלת היא CT.

מנהל פורום המטולוגיה