ESR

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/01/2001 | 13:43 | מאת: vsxv

בתי בת 17 - היא צמחונית מזה מספר שנים. בבדיקת דם (המטולוגיה) מופיע הערך : ESR- 30. (הטווח הוא:0-20). מה משמעות הדבר? תודה!

11/01/2001 | 15:17 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלון רב שקיעת דם היא מדד מאוד כללי ולא ספציפי למשהו מסויים. בבדיקה זו נותנים לדם לעמוד ואז שוקעים כל המוצקים שבדם ומודדים את המרחק במילימטרים שהמוצקים שקעו במשך שעה. שקיעת דם מוחשת יכולה להופיע בכל מיני מצבים דלקתיים, זיהומיים או לא זיהומיים, כאשר יש כמות מוגברת של חלבונים בדם, כאשר יש אנמיה משמעותית (בגלל שיש פחות כדוריות אדומות בדם ונפח המוצקים בדם קטן יותר) ובעוד מצבים. מכל מקום, זה אינו מדד שלפיו קובעים אבחנה אלא מעין נורית אזהרה. אם ביתך היתה חולה בתקופה שלפני ביצוע הבדיקה, אפילו מחלה וירלית של דרכי הנשימה העליונות, הרי שזה יכול להסביר את הממצא (שהוא אמנם לא תקין אבל לא מאוד מוחש). לא ניתן להתייחס בצורה קונקרטית לשאלתך מעבר למה שכבר רשמתי. כל טוב

מנהל פורום המטולוגיה