ירידה במשיכה מינית - האם ניתן לטיפול?

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

26/09/2016 | 11:49 | מאת: קארין

יש לי חבר מחוץ לנישואין שנה וחצי. יש בינינו אהבה גדולה מאוד וחברות מופלאה.הסקס בינינו בהתחלה היה טוב וחשתי משיכה פיזית אליו (לא גבוהה מאוד אבל בהחלט נמשכתי ונהניתי מהסקס איתו). לאחרונה מרגישה ירידה במשיכה הפיזית שלי אליו ואי שביעות רצון מהאופן בו הוא נוגע בי. ניסיתי להדריך ולכוון אבל זה כאילו משהו לא עובד. הגוף שלי בקושי מגיב אליו. במקביל גם היתה לי תקופה של לחץ גדול בעבודה שאולי גם תרם לירידה בליבידו באופן כללי. שאלתי - האם יכול להיות שיש בעיה בהתאמה המינית הבסיסית בינינו, שהתערפלה בהתחלה תחת סערת ההתאהבות ועכדיו יוצאת לאור? האם מצב שכזה ניתן לטיפול? ניסינו להיפרד וזה גרם ייסורים לשנינו. אנחנו מאוד אוהבים. איזו עצה את יכולה לתת לנו כעזרה ראשונה בעניין המיני? תודה רבה

הסיבות לירידה בחשק המיני אצל נשים הן רבות ומגוונות. ראשית לגבי שלב ההתאהבות, בשלב הזה תמיד רמת החשק היא גבוהה מאוד, ומתייצבת עם העמקת הקשר. סיבות אחרות לירידה בחשק יכול להיות גיל, קשר רגשי ממצא אין צורך בקשר מיני, האיסור שבקשר יכול ליצור פלונטר רגשי. לצורך בדיקה מעמיקה יותר יש לפנות לאיש מקצוע .

מנהל פורום סקסולוגיה