הכל כאילו בסדר....

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

11/08/2001 | 20:25 | מאת: חמוד אבל מיואש

שלום. יש לי בעיה קשה. הכל בחיים שלי כאילו בסדר. אני עובד (מהנדס תוכנה) מרוויח היטב נוסע לחו"ל, יש לי בית. נכון נשמע טוב? העניין הוא שמעולם לא הייתי עם אישה ואני כבר בן 31. פעם בתיכון הייתה לי חברה ועוד לפני שקיימנו יחסי מין מצאתי אותה במיטה עם החבר הכי טוב שלי. מאז אני חסר ביטחון לחלוטין. פוחד מקירבה עם נשים. ומעולם לא הייתה לי אהבה אמיתית, גם לא חיי חברה. מה עושים? אני כל כך פוחד מדחיה שאינני מעז בכלל לנסות להתחיל עם מישהי. מה גם שאינני יודע איך עושים זאת. כל החיים שלי מסתכמים בעבודה ובלעשות כסף. אולי יש למישהו פתרון. אני מוכן להשקיע הכל על מנת להתחיל לחיות. החמוד המיואש.

לקריאה נוספת והעמקה
11/08/2001 | 23:24 | מאת: ד"ר אילן בירן

בפיסקה השלישית של פנייתך טמון כנראה שורש בעייתך; אתה חרד וחושש מדחיה וגם אינך יודע איך ומה לעשות. לכן הפכת למומחה להימנעות, לא ניסית לרכוש מיומנויות זוגיות ומיניות, ונתקעת בבדידותך. המועקה שלך מוצדקת, אך במקום להתייאש אתה יכול לקחת עזרה טיפולית ולעשות "מקצה שיפורים" בבית הספר לזוגיות הנקרא טיפול פסיכוסקסואלי המשלב סרוגייט; אתה מוזמן לבקר באתר שלי (www.sexuality.co.il) ולקרוא על מודל טיפולי זה. כאן רק אזכיר בקצרה שטיפול זה מצליח מאד לחלץ אנשים כמוך, שנתקעו במעגל סגור של ביישנות > חוסר מיומנות > הימנעות. במודל זה אתה מקבל הדרכה מקצועית מהמטפל ולומד באופן מעשי עם בת זוג חלופית (סרוגייט) ולכן מצליח ללמוד ולהתנסות "בתנאי סימולציה" את מה שאינך מסוגל לעשות בתנאי המציאות. לאחרונה סיכמנו מחקר של כמעט 5 שנים ומצאנו שהטיפול הסתיים בהצלחה מלאה אצל 91% מהגברים "התקועים" בהם טיפלנו. בתחילת הטיפול נערכת שיחת איבחון, אצלנו אני עושה אותה אישית, ובה מאותרות נקודות הקושי, מוערכים סיכויי ההצלחה, ומגובשת תכנית טיפול הכוללת משך טיפול ועלויות. אם תצליח להניע את עצמך לכלל פנייה לעזרה תוכל לשנות את תוארך ל"חמוד וגם מאושר.."

11/08/2001 | 23:39 | מאת: חמוד אבל מיואש

תודה רבה לך ד"ר בירן. רציתי לשאול אם אתה רק תאבחן אותי או גם תטפל בי? פעם הייתי בטיפול אצל פסיכולוגית ויצאתי ממנו "בשן ועין" האם אתה תטפל בי או תשלח אותי הלאה? החמוד והמיואש

מנהל פורום סקסולוגיה