כריתת אשך ורמות טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

12/01/2001 | 13:24 | מאת: ח.

שלום רב ! אני סטודנט, רווק, בן 28, עם מחלת ITP ברקע. לפני 3.5 חודשים עברתי כריתת אשך (radical inguinal orchiectomy) בעקבות seminoma באשך ימין. הניתוח בוצע 3 ימים לאחר האבחון. הגידול היה מוגבל לאשך בלבד ללא גרורות בשאר הגוף (פתולוגיה ו CT של חזה, בטן ואגן). כיום אני במעקב אונקולוגי של CT כל 3 חודשים ובדיקת מרקרים בדם (הכל תקין). בעייתי היא, שלפני כחודשיים (כחודש וחצי לאחר הניתוח) אני חש בירידה נמשכת בדחף המיני ובמספר הפעמים, שאני יכול להגיע לאורגזמה בקיום יחסי-מין (כיום, לא יותר מפעמיים). בעקבות תלונתי, אני מופנה למרפאה לפוריות הגבר, ולפני שבוע עברתי בדיקת רמות טסטוסטרון (9.4 ננומול בליטר), LH (7.1 IU/L) FSH (18.5 IU/L). מאוחר יותר אעבור בדיקות זרע לבדיקת הפוריות. ברצוני לשאול, מהי דעתך לגבי רמות ההורמונים ? - לא נבדקתי בדיקות באלו בעבר, בגלל שלא היו לי בעיות הקשורות לכך. - לפני הניתוח לא חשתי ירידה בדחף המיני, רק כחודש וחצי לאחריו. בתודה מראש.

12/01/2001 | 19:53 | מאת: רופאי קליניקה און

שלום רב! בבדיקת הדם שתיארת כאן רואים רמת הטסטוסטרון נמוכה אך עדיין תקינה(גבול התחתון הוא 6 NMOL/L ) FSH שלך קצט גבוה(הגבול העליון הוא 13.6 IU/ML ) ולזה ישנו הסבר ברור: הרי אחד האשכיך נכרת ובגלל זה כמות הטסטוסטרון שמופרש לדם ניהיה קטנה יותר( רמת הטסטוסטרון שלך אינה חריג,כפי שציינתי קודם , אך קרובה לגבול התחתון) בגלל זה איזורים מסויימים במוח שאחראים על יצור ההורמון הנ"ל מתחילים לייצר חומרים "המפעילים את המערכת"-FSH,LH וכו'. זהו ההסבר לכך שרמתם גבוהה מעט. סביר להניח שהינך זקוק ל"הזרמות טסטוסטרון" מעת לעת אך זה בתחום האחריות של רופא המטפל שלך. אני מציע לפנות אליו בהקדם האפשרי והוא יעזור לפתור את הבעיה. בהצלחה

מנהל פורום סקסולוגיה