חרדת ביצוע בעיות זיקפה

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

19/10/2017 | 10:06 | מאת: עדי

אני מיואשת. אני וחבר שלי בני 17.5 כבר 3 חודשים ביחד. היה לי חבר קודם במשך שנתיים ושכבתי איתו. לגבי החבר הנוכחי שלי, אני החברה הרצינית הראשונה שלו ולטענתו אהבה ראשונה, אולם הוא היה פעיל מינית עם כ-7 בחורות לפני (הוא בחור גברי מאד, מתאמן). בהתחלה התמזמזנו ועשיתי לו מין אוראלי ולא היתה לו בעיה להגיע לזיקפה והוא גמר עם עזרה לעצמו. בשבועיים האחרונים עלינו שלב וניסינו לשכב, אנחנו משחקים משחק מקדים הכל בסדר, הוא מגיע לזקפה, אך כשהוא מנסה לחדור אלי הזיקפה נופלת. ניסינו בשבועיים לפחות 7-8 פעמים, הוא לפעמים מצליח להחדיר בתנוחת "דוגי" אבל לא מצליח לשמור על זיקפה לאורך זמן. הוא אומר שמעולם לא היתה לו בעיה כזו עם אף אחת ששכב איתה וכשהוא מאונן או רואה סרטים פורנוגרפים אין לו בעיה. הוא נכנס לחרדות ואני מנסה לעודד אותו שהכל בסדר כי מבחינתי אין לי בעיה להמתין כמה שיצטרך. הבעיה שהוא רוצה להפסיק לנסות לשכב ומתחמק להיות איתי בחדר לבד.הוא אומר שהוא מפחד שאעזוב אותו בגלל זה ואין לי כוונה כזו. אני חושבת עליו יותר מעל עצמי כי אני לא רוצה שיתחיל לסבול מחוסר ביטחון כי הוא נראה מעולה, סקסי ואני מפרגנת לו המון.אני לא חושבת שהוא יהיה מוכן ללכת לסקסולוג, בגלל הגיל הצעיר הוא מתביש ולא מוכן לדבר על זה.דבר נוסף שהוא זרק לי זה שהוא מפחד שאשווה אותו לאקס שלי והסברתי לו שאני לא עורכת שום השוואות ואין לי שום ציפיות ממנו, אני נהנית ואוהבת אותו כפי שהוא אבל נראה שהמילים שלי לא עוזרות והוא מתוסכל מאד. אני מוכנה לקחת הפסקה ממין, אבל הייתי רוצה לדעת מה עוד אפשר לעשות כדי להקל עליו את הלחץ, כי אני מרגישה שזה כמו כדור שלג.

חרדת ביצוע מועצמת כאשר מנסים שוב ושוב לקיים יחסי מין וללא הצלחה. הרעיון של לעשות הפסקה ממין הוא לא רעיון מוצלח כי אז הידיעה שהמין הופסק בגלל זה מאוד ברורה. חשוב להבהיר יחסי מין זה לא רק חדירה. וברגע שנוריד את הצורך הזה שלחובת ההוכחה ,יהיה לבן לזוג שלך יותר קל. כדאי לשקול לקיים יחסי מין בלי חדירה כלומר "להתמזמז" בלי שיהיה צורך לבצע שום דבר אלא רק להנאה אחד מהגוף ומהמגע של השני. ברגע שתכנס רגיעה ליחסי המין שלכם אז תיפתר הבעיה.

מנהל פורום סקסולוגיה