יחסי אישות בחיי הנישואים

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

20/02/2017 | 09:56 | מאת: נתי

בס"ד שלום וברכה, חשוב לציין שהשאלה באה ממשפחה דתית. אני נשוי ב"ה כבר תשע שנים וב"ה יש לנו חמישה ילדים. אני אוהב מאוד את אשתי וחושב שאין בת זוג טובה ממנה ואני מאושר מאוד ושמח בחלקי. רציתי לבקש את עזרתכם לגבי כל הנוגע לחיי אישות ומיניות בקשר הזוגי. אשתי סובלת מוסטיבוליטיס - דבר שמאוד מקשה עלינו בכל מה שנוגע לקיום יחסים. אני נבוך מאוד אבל אציין שאני חושב שבמשך תקופה ארוכה זו אני מסופק אם יכול לספור בשתי כפות ידי את כמות הפעמים שנהינו הנאה מלאה מיחסי האישות. כמובן שיוצא לנו שאשתי נהנית גם אם אין חדירה וגם אני נהנה בסה"כ אבל אני באמת יכול לציין שנהניתי הנאה מלאה מקיום היחסים פעמים בודדות מאוד במהלך הזמן הרבה הזה. מצד אחד אני תוהה לעצמי האם יש לי ציפיות בעקבות העובדה שלצערי גדלתי בחברה יותר מתירנית ולבושתי נחשפתי לתכנים לא ראויים שאולי משפיעים על דעותי ותחושותי בנושא הזה או שיש מקום שיש בציפיות אלו מידת אמת. אני יודע שמדובר בחיבור קדוש ועליון ולכאורה זה אמור להיות איזשהו שיא של זוגיות אבל לצערי זה ממש לא ככה. אני חייב לציין שבשאר הדברים אני חושב שב"ה אנחנו כל הזמן מתקדמים ומתמודדים ביחד אבל הנושא הזה מרגיש כאילו הוא מציק לי כטאבו ולאשתי פחות. ברור לי שנשים הורמונליות ויש להן תקופות ואני מבין את זה אבל אני חושף שבפרק הזמן של תקופה זו אני מרגיש שהנושא הזה הוא בעיקר מציק לי. אני מרגיש שיש המון בחינוך הדתי המסוגר ותרבות ה"לא מדברים על זה" שמשפיעים עד היום על המיניות שלי ושל אשתי ואני ממש אובד עצות. אני חייב לציין שהדבר משפיע עלי בצורה כזו שאני ממש בקושי מחפש את זה ואני אפילו מפחד מזה הרבה פעמים בגלל הקשיים שלנו כשאנחנו ביחד ובגלל הוסטיבוליטיס של אשתי שגורם לה כל הזמן לסבול מהחדירה ברמה כזו או אחרת. אשמח לעזרה ולחוות דעת בנושא, תודה רבה

בעיות כאב בחדירה אצל נשים יש להן סיבות רבות לעיתים הסיבות הן לא רפואיות אלא פסיכולוגיות המשפיעות על הפיסיולוגיה. לא ברור האם אשתך היתה בייעוץ סקסולוגי שניסה לברר גם את הסיבות הפסיכולוגיות לבעיה שלה. יחד עם בתחום המיני חשוב שתהיה תקשורת פתוחה בין בני הזוג לגבי הרצונות של כול אחד מיחסי המין. במידה ויש קושי לדבר על הדברים בגלל הרקע ממנו אתם מגיעים אפשר לפנות לאיש מקצוע, מטפל/ת מינית מעולם הפסיכולוגי שיעזור לכם לתקשר ולהעשיר ולטפל ביחסי המין. שלכם. אם אתם גרים במרכז אשמח לעזור אתה מוזמן ליצור קשר לטלפון 0544390916

16/10/2017 | 13:28 | מאת: יוני

המומחית לוסטיבוליטוס בארץ היא ד"ר אחינועם לב שגיא. מנסיון של כמה וכמה רופאות ורופאים עם סבל של כשלוש שנים!! שווה לשלם פרטי או עם כיסוי של הקופה וללכת אליה. תעשה גוגול על השם שלה. רוב הרופאים לא לגמרי יודעים להתמודד עם התופעה הזאת, של כאבים בחדירה. ואני גם כן שומר תו"מ אם זה רלוונטי.

מנהל פורום סקסולוגיה