קיסרי בהרדמה מלאה - 2 שאלות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/09/2016 | 13:47 | מאת: רבקה

הי, אני בהריון רביעי. לאחר 3 קיסריים (ניתוח ראשון היה חירום) בהרדמה ספינלית. בניתוחים קודמים כיוון שיש לי עקמת קלה היה קושי להרדים אותי . וגם נפשית היה לי קשה כי היו לי כל מיני תנועות לא רצוניות. בקרוב אקבע ניתוח קיסרי רביעי. אני מאד מאוד פוחדת מהרדמה ספינלית , ומעדיפה הרדמה מלאה. האם אפשרי לבקש כזה דבר? האם הסיכונים עולים משמעותית? ובמידה וכן יסכימו להרדמה מלאה - אני לא אחוש כאב, נכון? יש למרדים דרך לדעת אם המטופל חש כאב ולא יכול לסמן.. אני די מפחדת, תודה.

09/10/2016 | 13:47 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, לצורך ביצוע ניתוח קיסרי אנו נוטים להשתמש בהרדמה ספינאלית עקב יתרונות, הן לאם והן לעובר. על פי בקשת היולדת או מסיבות רפואיות, ניתן לבצע הרדמה כללית במהלכה הרופא המרדים נותן תרופות כדי למנוע כאב וערנות. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב