חולה מבוגר עם פרפור בלב

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

21/02/2016 | 12:49 | מאת: ע.

שלום, חולה בן 80 מועמד לניתוח בשלפוחית השתן. ברקע: פרפרור עליות + מסתם אורטאלי בשיטת TAVI. מטופל בקומדין וקרדילוק. איזה הרדמה בדר"כ מתאימים לחולה במצב ובגיל כזה ?

24/02/2016 | 09:02 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, תלוי איזה ניתוח בשלפוחית השתן מתכננים לבצע. אם מדובר על ניתוח דרך השופכה, ניתן לבצע הרדמה אזורית ספינאלית, זאת, לאחר הפסקת קומאדין. לצורך ביצוע כריתת שלפוחית השתן, מבצעים הרדמה כללית. ברור שבמסגרת ההרדמה הרופא המרדים נוקט באמצעים מיוחדים בחולה בר סיכון גבוה כזה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב