רגישות למשחת אמלה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/08/2015 | 11:40 | מאת: נועה

אני בהריון שבוע מתקדם. בעבר השתמשתי במשחת אמלה שגרמה לי לגירוי בעור, אדמומיות משמעותית עד לסוג של כוויה קלה. בנוסף הרגשתי דפיקות לב מואצות אך אינני יודעת אם זה עקב השימוש באמלה או כיוון שעשיתי טיפול אפילציה כואב (לצורך הטיפול השתמשתי באמלה). כעת לקראת הלידה הייתי מעוניינת לדעת האם יש מניעה שאקח אפידורל. האם ישנה דרך לדעת האם הנני רגישה לאפידורל? אם אין מניעה שאקח אפידורל יכול להיות שיהיו בתי חולים שלא ירצו לקחת סיכון ובכל זאת לא ייתנו לי? תודה רבה!

17/08/2015 | 13:13 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מאלחש מקומי הנמצא בשימוש לצורך ביצוע אפידוראל שייך לקבוצה אחרת מזה שבאמלה. ברוב המקרים אין רגישות צולבת. לכן, ניתן להשתמש באלחוש אפידוראלי. במידה שאת מעוניינת לדעת בוודאות גבוהה יותר ניתן לבצע בדיקות אלרגיה על ידי אלרגולוג. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב