כאבי ראש כשלושה שבועות לאחר הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

16/02/2015 | 13:30 | מאת: מיכל סגיב

שלום רב, לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח קצר (תיקון בקע) בהרדמה כללית. מאז היקיצה מהניתוח ועד היום אני סובלת מכאבי ראש עזים, שלא ממש מגיבים לכדורים נגד כאב ראש (אופטלגין, רוקסט). לפני הניתוח, לא סבלתי מכאבי ראש. האם הרדמה כללית יכולה לגרום לתופעה הזו ? אם כן - האם יש טיפול רלוונטי ? תודה מיכל

16/02/2015 | 14:52 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הרדמה כללית כשלעצמה, לא גורמת לכאבי ראש ממושכים. פרט למקרים של כאבי ראש לאחר הרדמה ספינאלית אין טיפול ספציפי לכאב ראש לאחר ניתוח. אני ממליץ מעקב על ידי רופא משפחה לרבות, מעקב אחר לחץ דם וטיפול בהתאם. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב