דחוף spinal cord stimulator

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

03/02/2004 | 10:39 | מאת: רת

ד"ר נכבד. אבקש אינפורמציה על השתלת scs , בחוט השדרה לאחר ניתוח בחוט השדרה, וכאבים חזקים. במיוחד חשוב לי לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בזה. תודה

04/02/2004 | 15:08 | מאת: דוד

רת שלום! ה-דבד מורכב משלוש יחידות אחת הקוצב המושתל בדרך כלל תת עורית באזור צד הבטן החלק השני זוהי האלקטרודה המוכנסת לתוך החלל האפידוראלי ומוצבת באזור שבו עוברים העצבים לאזור הכואב ביותר תןך כדי הניתוח מורידים את רמת ההרדמה של המושתל כך שהוא לא חש בכאב הניתוחי אבל יכול לשתף פעולה עם הרופא המשתיל ולהגיד לו איפו הגירוי החזק ביותר שהמנותח מריש ושם תשאר האלקטרודה. החלק השלישי הוא הקוצב שהוא או אלחוטי ומשדר כמו רדיו למקלט בבטן ,או קוצב חטי אשר צד אחד של החוט מחובר לקוצב והצד השני מהודק אל השתל שבבטן ומשדר אל השתל אינדוקטיבית כלומר השראתית כך שכל החלק המושתל סגור בכדי למנוע זיהומים. לפעמים משתילים השתלה זמנית כדי לברר באים הפעולה עוזרת ובאים כן הופכים את הפעולה לקבוע. בקשר לסיכון כל פעולה ניתוחית ובהרדמה כללית יש סיכון. הרי חודרים אל תוך גופנו וישנה למרות הקפדה יתרה אפשרות לזיהום. אני מושתל ע"י קוצב כבר 3 שנים היות ואני סובל מתסמונת כאב כרוני, הפעולה הזו עוזרת לי מאוד היות והיא מונעת מחלק ומסוג מסוים של כאב מלהגיע במלןא עוצמתו אל אזורי הכאב במוח. הקוצב כאילן מקצר את זרימת הניורונים המוליכים את אותות הכאב כמו שבחשמל רגיל מכשיר שמקצר הוא מתקצר לאדמה. בהצלחה!!! דוד

04/02/2004 | 19:02 | מאת: רת.

דוד תודה על ההסבר. הדבר החשוב ביותר האם ההשתלה עזרה לך בהקלת כאבך? האם היו לך תופעות מיוחדות לאחר ההשתלה? תודה מראש על האינפורמציה

15/02/2004 | 16:37 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

רת שלום רב, spinal cord stimulation או גריית חוט השדרה היא אחת מהשיטות היותר יעילות לטיפול בכאבים כרוניים. לצורך כך, משתילים אלקטרודה (חוט מתכת) בתוך עמוד השדרה בסמוך לחוט השדרה (בחלל האפידורלי). כאשר החולה מרגיש כאב הוא יוצר גירוי ע"י הנחת "מגנט" על האנטנה המושתלת מתחת לעור ומחוברת לאלקטרודה הנ"ל. במקרים נדירים עלול להיווצר נזק לשורשי העצבים ולחוט השדרה, בעיקר, עקב זיהום או דימום מקומי. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הדמה

15/02/2004 | 17:54 | מאת: רת

תודה ד"ר נכבד יש לי שאלה נוספת מהו מכשיר PCA ומה בטוח יותר לחולה SPS או PCA אודה על תשובתך המהירה . ר.ת.

15/02/2004 | 17:54 | מאת: רת

תודה ד"ר נכבד יש לי שאלה נוספת מהו מכשיר PCA ומה בטוח יותר לחולה SPS או PCA אודה על תשובתך המהירה . ר.ת.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב