שאלה למומחים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

21/05/2013 | 20:16 | מאת: אליה

סובלת כבר 10 חודשים מגרד / תחושה לא נעימה באזור פי הטבעת ושריפה בירכיים מאחורה ואזור אברי המין. טיפול תרופתי של ליריקה 150 ואלטרולט 60 לא עזר. רופאת כאב המליצה על : 1. טיפול ב-TENS כדי לנבא אפשרות של טיפול ב-RF או גריה שדרתית. 2. חסם של האימפאר תחת שיקוף 3. במידה והתגובה לחסם האימפאר תהיה שלילית תנסה חסם אפידורלי קאודלי. האם טיפולים אלו מסוכנים ויכולים לגרום לנזק כלשהוא ? האם טיפולים אלו אכן יכולים לעזור ?

שלום רב, לגבי הטיפול התרופתי, קיימות אופציות תרופתיות אחרות. אולם, לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי במסגרת אתר אינטרנט. חסם עצבי, גלי רדיו, זריקה אפידוראלית/קאודלית או גריה חשמלית על עמוד השדרה - הן אופציות טיפוליות שעל הרופא המטפל להחליט לגבי סדר הפעולות. בדרך כלל, הטיפולים הפולשניים עוזרים, אך לא במאת האחוזים. בפעולות פולשניות קיים סיכון לפגיעה עצבית או לזיהום, באחוז לא גבוה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב