כדור ה טרמדקס

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

09/11/2004 | 17:48 | מאת: לינדה פדלון

ד"ר שלום: אני סובלת מכאבים חזקים מזה שנה וחצי וניסיתי את רוב כדדורי משככי הכאבים למינהם ללא הצלחה.... לאחרונה פניתי אליך בשאלה לגבי המורפיום וממי ניתן לקבל אותו, לאחר תשובתך הלכתי לרופאת המשפחה וביקשתי מורפיום והיא המליצה לפני על כדור הטרמדקס הסכמתי לנסות.... הרופאה קבעה מינון התחלתי של 2 כדורים ביום {100 מ"ג} ומה שזה עשה לי... סחרחורות, בחילות קשות, לחץ בעיניים, השתנה מרובה, כאבי ראש חזקים לא יכלתי לישון/לשתות/לאכול ולבסוף הזמנתי ביקור בית שנתן הפנייה לבית חולים העדפתי לא ללכת ונרדמתי כמה שעות מאוחר יותר ולמרות שהפסקתי עם הכדור התופעות הנ"ל נמשכו {הספקתי לקחת סה"כ 3 כדורים} וגם היום כ 3 ימים לאחר שהפסקתי תחושת ההשתנה המרובה וכאבי הראש עדיין נמשכים! בבקשה תאמר לי מה ניתן לעשות ומה כדור הטרמדקס הזה שהשפיע עלי ככה והאם זה אומר שגם מורפיום לא יעשה לי טוב? תודה על תשומת ליבך בתודה לינדה!!

09/11/2004 | 19:07 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, את צודקת שגם מורפיום עלול לגרום לתופעות לוואי דומות לאלו של הטרמדקס. יש לציין, שהופעת תופעות לוואי קשה לנבא תחילת הטיפול. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

27/11/2005 | 14:37 | מאת: רונית

אני סובלת מנרופתיה סכרתית, וכידוע זה דבר שלא חולף, קיבלתי את הכדור טרמדקס, וזאת לאחר שלקחתי מס רב של כדורים אחרים, קיבלתי את כדור טרמדקס ובינתיים זה הדבר היחיד שעוזר לי במעט בכאבים הקשים שיש לי ברגליים. רופאת המשפחה נתנה לי מרשם רק ל 10 ימים ואמרה שלא ניתן לקחת כדור זה תקופה ארוכה. ברצוני לדעת האם היא צןדקת והאם יש הגבלה בתקופה ללקיחת התרופה, האם יש נזק לטווח ארוך, שכן זה הדבר היחיד שעוזר לי, וסיבלי רב ביותר אודה על תשובה דחופה. תודה רבה מראש.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב