רמיפנטניל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

07/06/2004 | 03:09 | מאת: judith

שלום מהו החומר הנ"ל? מה הסיכונים? כמה זמן כבר משתמשים בחומר זה? האם משתמשים בו במקרה של הרדמה מקומית בלבד או גם מלאה? תודה

10/06/2004 | 11:51 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, רמיפנטניל הוא חומר להרדמה כללית בלבד עם השפעה נוגדת כאב חזקה ביותר. הוא שייך לקבוצת אופיאטים כמו למשל: מורפיום, אך השפעתו מיוחדת במינה. עקב היותו בעל מאפיינים מיוחדים, שימוש בו עלול להיות מסוכן ודורש מיומנות. החומר נמצא בשימוש ע"י רופאים מרדימים במהלך מספר שנים אחרונות. ב ב ר כ ה, ד"רליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב