כאבים לאחר ניתוחים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/02/2007 | 20:12 | מאת: ירון

ד"ר אידלמן שלום רב.אני בן 32 וסבל מכאבי גב בלתי פוסקים למרות מס' ניתוחים שעברתי. לפי כשנתיים וחצי עברתי ניתוח דיסקטומי בחוליות L5-S1 עקב כאבים במשך מס' חודשים בגב וחוסר תחושה ברגל שמאל. לאחר הניתוח הרגשתי טוב כ-10 חודשים ואז התחילו שוב אותם הכאבים עם החולשה ברגל. הפעם השניה בו היתי על שולחן הניתוחים היה לאחר כשנה ובו עשו לי שאיבת דיסק באותם חוליות. לאחר ניתוח זה הרגשתי טוב כ-4 חודשים והכאבים חזרו. יש לציין כי בכל התקופה שלפני הניתוחים ובמהלכם ניסיתי טיפולים קונבציונליים כגון: זריקות אפידורל, פיזיוטרפייה,הידרוטרפייה, מסאז'ים, דיקור חשמלי וכו'. לפני כ-3 וחצי חודשים עברתי את הניתוח האחרון (אני מקווה) ובו עשו לי קיבוע חוליות (אותם החוליות) עקב גלישת חוליות אלו ,יש לציין כי מגיל קטן סבלתי מספונדליזיס וספונדילוסטזיס (מקווה שכתבתי נכון) ועקב הדיסקטומי שעברתי לא היה בעצם מה שיחזיק את החוליות האלו. הכאבים בגב לא פוסקים ,החולשה והכאבים ברגל נימשכים כל הזמן למרות שאני לוקח בחצי השנה האחרונה באופן קבוע תרופות מסוג טרמדקס (כ-300 מ"ג ביום) ואוקסיקונטין (10 מ"ג ביום) (לאחר הניתוח לקחתי 60 מ"ג ביום). בביקורת האחרונה אצל הרופא המנתח בדיקת הסי.טי המעודכנת היתה חיובית ולעניין הכאבים הרופא אמר שהוא מקווה שהכאבים יפסקו בעוד מס' חודשים. אודה לך באם יש לך פיתרון מהיר יותר ובטוח יותר לכאבים ואיזושהי דרך להפסקת התרופות הללו שמשבשות לי את היום לחלוטין.

14/02/2007 | 19:20 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, במקרה שהכאבים אינם חולפים לאחר ניתוחים חוזרים ישנן מספר אפשרויות של טיפול במסגרת מרפאת כאב. בין האפשרויות הנ"ל קיימות שיטות הנקראות אפידורוסקופי, גריית חוט השדרה ואחרות. על-מנת להחליט על סוג הטיפול המתאים יש צורך בבדיקה רפואית ועיון במסמכים רפואיים כולל בדיקות CT או MRI עדכניות. אני ממליץ לפנות למרפאת כאב לצורך כך. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב