אפשרויות הרדמה בניתוח אף

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/11/2020 | 00:25 | מאת: ירון

שלום הבנתי שניתוחי אף (סטיית מחיצה וכריתת קונכיות) יכולים להתבצע הן בהרדמה כללית והן בהרדמה מקומית. 1. האם זה תלוי במנתח או בבחירת המטופל? 2. האם בהרדמה מקומית עלולים לחוש כאבים בזמן הניתוח? 3. איך מתמודדים בניתוח (בפרט בהרדמה מקומית) עם כל ההפרשות והדימומים שיורדים אחורה באף לכיוון הלוע? זה לא יכול לגרום לחנק? 4. בהרדמה מקומית, אם מישהו סובל מנחירות וכדו', זה בעייתי עקב האפשרות לחסימת הלוע (בשינה מתעוררים מזה)? תודה

29/11/2020 | 09:48 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, ניתוח אף כפי שתיארת, יכול להתבצע בטשטוש או בהרדמה כללית. הרדמה מקומית בלבד לא מספיקה. במהלך הניתוח שואבים את ההפרשות ועושים הכל כדי למנוע חנק. מי שסובל מנחירות קשות, הרופא המרדים צריך לנקוט באמצעים מיוחדים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב