המשך.................

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/09/2020 | 19:04 | מאת: צילה

היי בהמשך - האונס הקבוצתי באילת זיעזע את כולנו. ואני כאמא לילדה בת 17 נורא חוששת. האם ישנו דבר כזה סם הרדמה באויר או משהו כזה או אחר שאפשר להרדים איתו? מודעת לכל הדרכים שיש לנערים לסמם ולערפל חושים- כמו סם אונס , אלכוהול. אבל השאלה שלי האם ישנו חומר שמזכיר הרדמה שיכול לערפל את החושים עד כדי אובדן הכרה? תודה וסליחה על השאלה המוזרה. לא יודעת לאן לפנות. תודה, צילה   תגובה תשובת מומחה | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן שלום רב, ישנם חומרים שעלולים לגרום להשפעה שאת מתארת. אבל הם לא זמינים לציבור הרחב. במיוחד יש לציין, שלא ניתן להשתמש בחומרים אלה לאורך זמן (יותר מדקות בודדות) בלי ציוד מיוחד. 1.מה זאת אומרת לא ניתן להשתמש לאורך זמן יותר מדקות בודדות? התכוונת על ההשפעה על האדם? תוכל להסביר..? 2.ונגיד שברגע שזה קורה , האדם הנפגע ירגיש שמשתמשים נגדו? סליחה על השאלות. אני באמת חרדה מאוד.תודה רבה על המענה!!

17/09/2020 | 13:09 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, נכון. הכוונה היא לגבי השפעה על אדם. אדם שמאבד הכרה, תחת השפעת חומרים אלה לא יחדל להרגיש מה עושים אתו. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב