התעוררות המטופל מהרדמה כללית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

03/09/2020 | 16:09 | מאת: לוסי

שלום ד"ר, כיצד מעירים מהרדמה? האם נהוג להפסיק את חומר ההרדמה לקראת סיום הניתוח ורק בשלב מאוחר יותר להפסיק את החומר שמשתק שרירים? האם במצב כזה, נוצר פער ויתכן והמטופל התעורר אך עדיין משותק? מדוע לא משאירים את חומר ההרדמה עד לסיום הניתוח?

06/09/2020 | 16:17 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן, חומרי הרדמה משפיעים עד סוף הניתוח. בדרך כלל, לא מתכננים שהשפעת החומרים המשתקים תימשך מעבר להשפעת חומרי הרדמה אחרים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב