התעוררות במהלך הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

03/07/2020 | 21:01 | מאת: ליאן

שלום האם אפשר להתעורר במהלך ניתוח? קראתי על מקרים של awareness anesthesia כאשר אנשים התעוררו במהלך הניתוח/לקראת סופו והיו מודעים והרגישו את הטיפול בהם. כוונתי היא לאנשים שלא לוקחים תרופות / שותים אלכוהול. היום במהלך ההרדמה המטופל מנוטר, במידה ומטופל מתעורר, כבר לפני ההתעוררות אמורים לראות שינויים במדדים ולתת חומר הרדמה נוסף? וכאשר מטופל מתעורר ומרגיש הכל, המדדים משתנים והמרדים אמור לשים לב שהוא ער, לא? האם המרדים יכול לפספס את ההתעוררות ושהמטופל ירגיש הכל? תודה

08/07/2020 | 12:26 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן קיימת תופעה של ערנות במהלך הרדמה. ברוב הניתוחים, היארעות של מצבים אלה היא פחות מ-0.1%. מקרים בהם מרגישים כאב הם עוד יותר נדירים. ככלל, רופא מרדים מנוסה ומיומן מצליח למנוע מצב זה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב