שאלה .......................

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

20/05/2020 | 19:15 | מאת: גדי

היי , יש באינטרנט כתבות על פורצים שמשתמשים בחומר שמרססים באויר וגורם לישון יותר חזק. השאלה: האם יש חומר כזה שיכול להרדים חזק מבלי לגרום לאיבוד הכרה? ( כי באיבוד הכרה הבן אדם כבר יכול למות). ואם כן, האדם ירגיש אם יגעו בו במצב כזה? תודה

24/05/2020 | 10:52 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לשאלות דומות ניתן למצוא תשובות בפורום. בקצרה: קיימים חומרים שיכולים לגרום לשיבוש או איבוד הכרה. מצב דומה להרדמה. אם ההרדמה לא עמוקה, האדם מרגיש שנוגעים בו. שימוש בחומרים אלה דורש ציוד שגורמים פרטיים, ספק גדול אם יכולים להשתמש בו. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב