מדוע נחוצה הרדמה כללית בעת חיבור לאקמו?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

16/05/2020 | 21:08 | מאת: דוד

אם אני מבין נכון, אקמו מוציא דם ומחזיר אותו למערכת הדם, בדומה להמודיאליזה או אפרזיס שאלה פעולות שנעשות בעירנות מלאה. ביחס להנשמה מלאכותית אומרים שצריך הרדמה כי האינטובציה מאוד לא נוחה וחולים עלולים לשלוף את הצינור, אבל כל זה לא רלוונטי לכאורה לאקמו, נכון?

19/05/2020 | 16:11 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לצורך ביצוע אקמו מחדירים צנרת לכלי הדם, זאת פעולה כואבת. חוץ מזה, חשוב שחולה על אקמו לא יזוז באופן לא מבוקר. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב