נזקים מאוחרים של הרדמה כללית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/05/2020 | 16:56 | מאת: מאירה

אני בת 69 - בדרך כלל בריאה וחסונה. במהלך 2019 עברתי 5 פעמים ERCP בדרכי מרה בהרדמה כללית +ניתוח לפרוסקופיה להסרת כיס מרה. שאלתי: 1) האם זה מחליש את המערכת החיסונית ? ו כיצד אפשר לחזק אותה (שואלת בגלל הקורונה) 2)יש לי תופעות של קור בגוף מלווה בצמרצורת (לא רעד,רק תחושת צמרמורת) גם בימים חמים. האם זה יכול להיות קשור להרדמה ? תודה רבה מאירה

13/05/2020 | 09:40 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, התקפי צמרמורת לא קשורים לעצם ביצוע הרדמה. אין עדות לכך שהרדמות חוזרות מחלישות את המערכת החיסונית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב