2 טענות האם נכונות????...

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

26/04/2020 | 22:16 | מאת: אנונימי..

היי ולילה טוב לגבי חומר הרדמה באויר או כל סוג של הרדמה שזה לא בבית חולים תחת ניתוח ובקרה במידה ויש כאלה - *ישנה הרדמה שיוצרת שינה חזקה -אבל האדם ירגיש אם נוגעים בו. או מנסים לפגוע בו( תקיפה מינית) *ויש הרדמה שבה אפשר לאבד הכרה אבל במידה והאדם לא בפיקוח ( כמו בבית חולים) הוא לא יכול להיות הרבה זמן חסר הכרה כי בעצם אז הוא יכול למות. האם הדברים נכונים?

28/04/2020 | 10:29 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, יכולת של בנאדם להגיב לגירוי כלשהו מדוכאת בהרדמה בהתאם לעומק ההרדמה. בהרדמה עמוקה אין תגובה כלל. בנאדם בהרדמה עמוקה אכן יכול למות ללא פיקוח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב